Preşedintele Iohannis: "România condamnă cu fermitate" atacurile teroriste din Turcia

Preşedintele României, Klaus Iohannis a condamnat atacul terorist care a avut loc astăzi, în capitala Turciei, Ankara.

Adăugat: 10 Octombrie 2015
Ultima actualizare:10 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Mesajul preşedintelui României, Klaus Iohannis, în urma atacurilor teroriste de la Ankara, Republica Turcă, a fost postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

"În legătură cu atacurile teroriste care au avut loc sâmbătă, 10 octombrie a.c., la Ankara (Republica Turcă), preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis următorul mesaj:

'Condamn atacurile care au avut loc astăzi lângă gara centrală din Ankara, explozii în urma cărora s-au înregistrat numeroase victime, morţi şi răniţi. Îmi exprim, în numele meu personal şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Ankara şi cu poporul turc şi transmit condoleanţe pentru familiile greu încercate ale victimelor şi persoanelor grav rănite în atacurile teroriste. România condamnă cu fermitate aceste atacuri criminale şi reiterează întregul sprijin pentru Turcia'", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Şi Ministerul Afacerilor Externe a condamnat "cu fermitate" atacurile teroriste care au avut loc astăzi, în apropierea gării centrale din Ankara, unde urma să se desfăşoare un miting autorizat.

De asemenea, MAE menţionează, pentru Radio Romania, că până acum niciun cetăţean român nu a solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Ankara, informează redactorul RRA.

De altfel, misiunea diplomatică română monitorizează evoluţia cazului şi este în legătură permanenţă cu autorităţile turce pentru a obtine date noi.

Amintim că cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi 126 rănite în urma celor două explozii au avut loc în această dimineaţă capitala Turciei, Ankara.

Autorităţile afirmă că este vorba de un atac terorist, însă până acum acesta nu a fost revendicat.

Exploziile au avut loc în apropierea gării centrale din Ankara, iar oficiali guvernamentali au declarat că e posibil să fi fost un atentat sinucigaş.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
10 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza