Preşedintele Iohannis: România are vocaţia unei relaţii speciale cu Sfântul Scaun

Papa Francisc a acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a veni în România, iar data la care va avea loc vizita va fi convenită ulterior.

Adăugat: 16 Mai 2015
Ultima actualizare:16 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Preşedintele Iohannis şi secretarul de stat Pietro Parolin
trimite pe mail

Şeful statului este în vizită oficială la Sfântul Scaun şi a avut, ieri, o întrevedere cu Suveranul Pontif.

O altă întâlnire importantă pe care şeful statului a avut-o la Vatican a fost cea cu secretarul de stat Pietro Parolin.

În cadrul discuţiilor de ieri, ambele părţi şi-au exprimat satisfacţia cu privire la caracterul excelent al relaţiilor bilaterale şi au convenit să le dezvolte în continuare cu accent pe promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului.

Programul vizitei a cuprins şi o întâlnire cu studenţii români de la instituţiile de învăţământ pontificale din Roma, cărora şeful statului le-a vorbit despre relaţia specială a României cu Sfântul Scaun.

"România are, prin istoria şi cultura sa, vocaţia unei relaţii speciale cu Sfântul Scaun, vocaţie pe care a exprimat-o în numeroase rânduri, prin dialogul ecumenic şi prin rolul pe care îl recunoaşte bisericilor în societate. Dorinţa noastră este să dezvoltăm şi să aprofundăm colaboarea excelentă, existentă în prezent, în planul relaţiilor bilaterale", a spus şeful statului.

Astăzi, reşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant'Egidio - o organizaţie de drept pontifical, care a susţinut mai multe acţiuni în favoarea României, mai informează redactorul RRA.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza