Președintele Iohannis reprezintă România la Summitul de vară al Uniunii Europene

Preşedintele se va referi la importanţa cooperării structurate permanente şi va exprima sprijinul României pentru iniţiativele dezvoltate de către NATO şi UE privind îmbunătăţirea mobilităţii militare.

Adăugat: 28 Iunie 2018
Ultima actualizare:28 Iunie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Summitul de vară al Uniunii Europene începe astăzi, la Bruxelles, tema dominantă fiind migraţia.

Într-o scrisoare trimisă celor 28 de şefi de stat sau de guvern din Uniune, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, subliniază că "mizele sunt foarte ridicate" şi că "dezbaterea cu privire la migranţi se inflamează tot mai mult". România este reprezentată la summit de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis se va referi la importanţa cooperării structurate permanente şi va exprima sprijinul României pentru iniţiativele dezvoltate de către NATO şi Uniunea Europeană destinate îmbunătăţirii mobilităţii militare.

În ceea ce priveşte temele economice, şeful statului va sublinia importanţa acordată cercetării şi inovării, ca elemente-cheie pentru competitivitatea Uniunii.

De asemenea, va pleda pentru mentinerea unui climat atractiv pentru investiţii în cadrul Uniunii Europene, arătând totodată că România susţine un sistem de impozitare echitabil şi eficient al companiilor, care să fie adaptat noilor modele de afaceri, în contextul digitalizării economiei.

Gestionarea fluxurilor migratorii rămâne o prioritate a statelor membre şi, în acest context, preşedintele României va reitera necesitatea continuării consolidării protecţiei la frontierele externe ale Uniunii şi va accentua necesitatea unui efort colectiv al statelor membre pentru intensificarea dialogului cu ţările de origine şi de tranzit ale migranţilor.

În cadrul discuţiilor referitoare la Brexit, pentru România este prioritară protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor săi care locuiesc în Regatul Unit.

Ca atare, partea română va urmări ca prevederile acordului de retragere să conţină toate aspectele relevante agreate în cadrul primei faze a negocierilor.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza