Preşedintele Iohannis, prezent la Summitul Asia-Europa

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi, la Bruxelles, la cel de-al doisprezecelea Summit Asia-Europa.

Adăugat: 19 Octombrie 2018
Ultima actualizare:19 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Liderii Uniunii Europene încearcă să consolideze legăturile cu ţările asiatice, dar şi cu Rusia, pentru a sprijini comerţul liber şi lupta împotriva schimbărilor climatice, ca o contrapondere la politica izolaţionistă a preşedintelui american, Donald Trump.

Celor 28 de şefi de stat şi de guvern din Europa li se alătură, în această seară, peste 20 de lideri asiatici, inclusiv premierii din China, Japonia şi Rusia.

Întâlnirea, care are ca temă parteneri globali pentru provocări globale, va reuni cei 53 de şefi de stat ori de guvern din ţări europene sau asiatice şi reprezentanţi ai Uniunii Europene şi vizează un angajament sporit al statelor partenere din Europa şi Asia în abordarea problemelor complexe într-un context global, în continuă schimbare. Principala temă a dezbaterilor o reprezintă conectivitatea la toate nivelurile: politic, economic, cultural, digital, instituţional sau interuman, totul pentru a transmite un mesaj consolidat.

Reuniunea Asia-Europa a fost instituită în 1996, ca forum pentru dialog şi cooperare între cele două continente, iar scopul principal este de a consolida relaţiile dintre Europa şi Asia.

Summitul se organizează o dată la doi ani pentru a stabili priorităţile parteneriatului, iar întâlnirile se desfăşoară alternativ în Asia şi Europa.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza