Preşedintele Iohannis, prezent la manifestările dedicate intrării României în Primul Război Mondial

Preşedintele Klaus Iohannis se află astăzi în judeţul Argeş, unde participă la manifestările dedicate împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Adăugat: 23 Septembrie 2016
Ultima actualizare:23 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României -foto Oana Bâlă
trimite pe mail

Şeful statului a vizitat Mănăstirea Negru Vodă şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Câmpulung Muscel.

La această oră, Klaus Iohannis se află încă la Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, unde a susţinut, cu puţin timp în urmă, un discurs în faţa celor prezenţi.

"Istoria unui loc defineşte acel loc şi aici, la voi, în Câmpulung, istoria este atât de bogată încât sunt convins că nu trebuie să mergeţi la lecţia de istorie ca să ştiţi că aici, într-o frumoasă biserică, odihneşte întemeietorul Ţării Româneşti Basarab I şi acolo m-am oprit astăzi, prima dată când am intrat în Câmpulung", a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului va merge, apoi, în comuna Valea Mare-Pravăţ, unde se află Mausoleul Eroilor Români de la Mateiaş.

Acolo va avea loc o manifestare comemorativă, care va cuprinde, printre altele, depunerea unei coroane de flori, păstrarea unui moment de reculegere şi aprinderea unor candele în memoria militarilor care şi-au dat viaţa pentru ţară în Primul Război Mondial.

În criptele Mausoleului Eroilor Români de la Mateiaş, construit între anii 1928 şi 1940, sunt depuse osemintele a peste 2.300 de militari români, a transmis reporterul RRA.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza