Preşedintele Iohannis, prezent la Carei de "Ziua Armatei"

La manifestările de la Carei, din judeţul Satu Mare, a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 25 Octombrie 2016
Ultima actualizare:25 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidensy.ro Klaus Iohannis, predintele României
trimite pe mail

"Ziua Armatei" a fost este marcată astăzi printr-o serie de ceremonii în marile garnizoane din ţară şi din teatrele de operaţiuni.

La manifestările de la Carei, din judeţul Satu Mare, a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.  

La Ansamblul monumental din Carei, s-au încheiat manifestările dedicate Zilei Armatei Române la care au luat parte preşedintele ţării, Klaus Iohannis, alături de vicepremierul guvernului, Vasile Dâncu, informează corespondentul RRA.

La ceremonie au mai luat parte ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, generali, ofiţeri superiori, militari şi veterani de război.

S-a oficiat o slujbă religioasă şi parastas de pomenire a eroilor, iar preşedintele României a depus o coroană de flori.

În cuvântul său, şeful statului apreciază că România a dovedit că are obiective strategice şi ştie bine să le atingă.

Totodată, ţara noastră şi-a asumat să fie nu doar un beneficiar, ci şi un furnizor de securitate în această zonă a Europei. 

"Un stat puternic îşi respectă şi îşi protejează cetăţenii, de aceea eforturile strategice ale statului român vizează în primul rând securitatea cetăţenilor şi asigurarea integrităţii teritoriului naţional prin dezvoltarea unor capabilităţi de apărare proprii, dar şi prin pregătirea populaţiei şi a teritoriului pentru apărare", a arătat şeful statului. 

Preşedintele României a primit din partea comandantului Divizia a IV-a Infanterie "Gemina" o replică a drapelului de luptă al Armatei a IV-a de acum 72 de ani.

Manifestările de la Carei, s-au încheiat cu câteva exerciţii de tehnică militară.
 Autor:
Adrian Marchiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza