Președintele Iohannis participă la dezbaterea privind viitorul UE

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine marţi o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul UE.

Adăugat: 22 Octombrie 2018
Ultima actualizare:22 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European privind viitorul Uniunii Europene. Şeful statului va suţine o alocuţiune referitoare la viziunea României despre acest subiect.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine marţi o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul UE.

Este pentru prima dată când şeful statului susţine un discurs de la tribuna Parlamentului European, iar participarea la acest eveniment are loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul UE, la care sunt invitaţi liderii statelor membre ale Uniunii.

Această iniţiativă a fost lansată în ianuarie 2018 şi va continua până la sfârşitul mandatului actualului Parlament European, în mai 2019.

În cadrul dezbaterii din plen vor mai susţine intervenţii preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum şi liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

Cu ocazia vizitei la Strasbourg, şeful statului va avea o întrevedere cu preşedintele Antonio Tajani, dar şi o declaraţie comună de presă.

Alături de acesta, preşedintele Klaus Iohannis va participa la o întâlnire de lucru, la care vor mai fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, reprezentantul preşedinţiei austriece la Consiliul UE şi liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

Sesiunea plenară de la Strasbourg, la care preşedintele Klaus Iohannis va dezbate cu eurodeputaţii, va fi a doua plenară la rând în care România este reprezentată în plenul Parlamentului European, după ce, pe 3 octombrie, europarlamentarii au dezbătut cu premierul Viorica Dăncilă situaţia democraţiei şi a statului de drept în România.

În cadrul sesiunii plenare care începe luni, membrii Parlamentului European vor mai dezbate aspecte legate de bugetul Uniunii pentru 2019, reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului înconjurător sau aplicarea de taxe la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri.

Printre alte subiecte vor mai fi discuţii cu privire la dispariţia jurnalistului sudit Jamal Khashoggi şi la situaţia din Venezuela.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza