Preşedintele Iohannis participă la ceremoniile dedicate Zilei Marinei

Astăzi este sărbătorită cu fast şi Ziua Marinei Române, Sfânta Maria fiind o ocrotitoare a marinarilor.

Adăugat: 15 August 2017
Ultima actualizare:15 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: arhiva foto
trimite pe mail

La manifestările de la Constanţa, autorităţile se aşteaptă să participe peste 10 mii de oameni.

Va fi spectacol mare pe apă, în aer şi pe uscat, cu multe momente în premieră, după cum a spus, pentru Radio România Actualităţi, şeful Statului Major al Comandamentului Flotei Maritime, comandorul Mihai Panait.

Avem, în primul rând, din partea partenerilor străini, avionul de cercetare şi căutare antisubmarin P-8 Poseidon, cu o demonstraţie suplimentară faţă de anul 201; partenerii britanici, cu cele două avioane de luptă Eurofighter Typhoon. Un element foarte important din partea forţelor aeriene ale României - sunt pentru prima dată prezentate la Ziua Marinei Române noile avioane de luptă F-16.

La sărbătoarea de la Constanţa urmează să participe şi preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu

Manifestări dedicate Zilei Marinei Române vor avea loc şi în porturile dunărene: la Galaţi, pe faleza Dunării, vor fi concerte, concursuri pentru copii şi adulţi, o parada de nave militare şi civile, iar seara un impresionant foc de artificii, lansate de pe o barjă aflată pe fluviu.

Corespondenta Radio România Actualităţi,  Maria Măndiţă, mai transmite că programul va fi deschis de fostul multiplu campion olimpic Ivan Patzaichin, care va da startul celei de-a V-a ediţii a competiţiei de vâslit viteză.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza