Preşedintele Iohannis nu doreşte modificarea Codului Penal

Preşedintele Klaus Iohannis, arată, într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, că nu este de acord cu "dezincriminarea conflictului de interese".

Adăugat: 26 Mai 2015
Ultima actualizare:26 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Departamentul Comunicare Publică al Administrației Prezidențiale este împuternicit să transmită următoarea declarație a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis:

"Urmăresc cu atenție și preocupare procesul legislativ din Parlamentul României privind intenția de a modifica prevederi ale Codului Penal în materia conflictului de interese.

Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmărește dezincriminarea conflictului de interese, astfel încât să existe libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare.

Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei sale familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

Atrag atenția că, în eventualitatea adoptării de către Parlament a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale", arată preşedintele, potrivit comunicatului semnat de Departamentul de Comunicare Publică.

Amintim că propunerea legislativă privind dezincriminarea conflictului de interese a trecut deja de Senat.

Actul normativ s-a aflat astăzi pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, for decisiv în acest caz, care a amânat dezbaterea cu două săptămâni.

 

.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza