Președintele Iohannis, mesaj de solidaritate cu ocazia Paștelui Catolic

Președintele transmite în mesajul său că în aceste zile în care celebrăm darul luminii și al vieții, este potrivit să fim împreună cu toți cei care au nevoie de solidaritatea noastră.

Adăugat: 27 Martie 2016
Ultima actualizare:27 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis azi un mesaj de solidaritate cu victimele violenţei şi intoleranţei.

"Doresc să adresez gândurile mele cele mai calde creștinilor romano-catolici și protestanți care sărbătoresc astăzi Paștele. În aceste zile în care celebrăm darul luminii și al vieții, este potrivit să fim împreună cu toți cei care au nevoie de solidaritatea noastră. Să fim alături de victimele violenței și intoleranței ori de cei pentru care „pâinea cea de toate zilele” este departe de a fi o metaforă. Vă doresc tuturor ca Învierea Domnului să vă găsească în pace, sănătoși și fericiți, alături de familie și cei dragi! Cristos a Înviat!"  a scris preşedintele Iohannis pe contul său de Facebook, cu ocazia Paştelui Catolic.

Preşedintele Klaus Iohannis este de confesiune evanghelică-luterană, biserica tradiţională a saşilor transilvăneni care sărbătoresc şi ei acum Paştele, dar participă, de obicei, la slujbele religioase de la Biserica romano-catolică din centrul Sibiului, de care aparţine soţia sa Carmen.

În România  sărbătoresc Paştele Catolic  aproximativ 1,5 milioane de credincioşi.

Radio România Actualităţi a transmis în direct slujba oficiată la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală de Arhiepiscopul Ioan Robu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza