Președintele Iohannis la reuniunea ONU: Provocările globale necesită soluţii comune

Şeful statului a declarat că este nevoie de o abordare inovatoare pentru a răspunde simultan la mai multe provocări, precum sănătatea, migraţia, resursele limitate, schimbările climatice, sărăcia extremă şi foametea.

Adăugat: 22 Septembrie 2021
Ultima actualizare:22 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Valorile democratice şi ordinea internaţională, restricţiile legate de pandemia de coronavirus şi situaţia din Afganistan au fost câteva din temele intervenţiei pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite de la New York.

Este pentru prima oară de la începutul pandemiei când participanţii sunt prezenţi fizic la reuniunea ONU.

Tot marţi, Klaus Iohannis a depus flori şi s-a recules la memorialul construit pe locul fostelor turnuri gemene de la World Trade Center.

Pandemia de COVID-19, deşi a afectat aproape toate aspectele vieţii, a oferit şi oportunităţi de adaptare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul intervenţiei naţionale din plenul Adunării Generale a ONU.

Şeful statului a precizat că este nevoie de o abordare inovatoare pentru a răspunde simultan la mai multe provocări, precum sănătatea, migraţia, resursele limitate, schimbările climatice, sărăcia extremă şi foametea.

Klaus Iohannis: Provocările globale necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare. România crede cu tărie că valorile democratice şi o ordine internaţională bazată pe reguli, având ONU la bază, sunt fundamentale pentru construirea unui viitor mai sigur şi mai bun. Pandemia ne-a arătat totodată că trebuie să găsim modalităţi de a reconstrui mai bine şi mai ecologic, trebuie să ne reangajăm în procesul dezvoltării unor economii durabile, precum şi a unor societăţi reziliente, corecte şi incluzive în care nimeni nu este lăsat în urmă.

Pe de altă parte, şeful statului a afirmat că cea mai presantă problema cu privire la Afganistan este evacuarea în siguranţă a afganilor care doresc să părăsească ţara şi a adăugat că pandemia de COVID-19 a făcut intervenţia umanitară şi mai dificilă.
 



Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza