Preşedintele Iohannis, îngrijorat de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis declară că virusul este încă în comunitate şi le-a cerut românilor să se protejeze în continuare prin purtarea măştii şi igiena mâinilor.

Adăugat: 18 Iunie 2020
Ultima actualizare:18 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, după ce ieri şi astăzi au fost anunţate peste 300 de cazuri noi.

El a vizitat astăzi cele patru unităţi mobile de terapie intensivă instalate în Capitală, la Romexpo şi a făcut apel la populaţie să respecte măsurile de siguranţă sanitară. Oana Bâlă a urmărit declaraţia şefului statului şi vine acum, în direct, cu detalii.

Preşedintele Klaus Iohannis spunea cu puţin timp în urmă că virusul este încă în comunitate şi le-a cerut românilor să se protejeze în continuare prin purtarea măştii şi igiena mâinilor.

Şeful statului a precizat că nu doreşte reimpunerea restricţiilor, pentru că se urmăreşte revigorarea economiei. El a adăugat că măsurile luate de către executiv în perioada pandemiei au fost foarte bune şi corecte, iar decizia sa de instituire a stării de urgenţă a fost luată la timp.

Pe de altă parte, a anunţat că în scurt timp va fi prezentat un plan amplu de revenire economică.

Preşedintele României a făcut referire şi la scena politică şi a subliniat că moţiunea de cenzură anunţată de către opoziţie ar fi un gest lipsit de sens şi de bun simţ politic, în contextul crizei sanitare generate de epidemie.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza