Președintele Iohannis, în vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2

După o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2, construit în timp record în incinta Institutului Naţional de Geriatrie "Ana Aslan", şeful statului a anunţat că noua unitate medicală va fi deschisă în următoarele ore.

Adăugat: 28 Martie 2020
Ultima actualizare:28 Martie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, cu puţin timp în urmă, un nou apel să respectăm măsurile şi recomandările de distanţare socială, care s-au dovedit până acum cele mai eficiente în lupta cu noul virus.

După o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2, construit în timp record în incinta Institutului Naţional de Geriatrie "Ana Aslan", şeful statului a anunţat că noua unitate medicală va fi deschisă în următoarele ore pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19.

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit în jurul prânzului în curtea Institutului "Ana Aslan" din Otopeni, unde a fost amenajat Spitalul Militar de Campanie ROL 2.

A fost prezent şi premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi cu cel de interne, Marcel Vela.

Atât şeful statului, cât şi membrii Guvernului erau echipaţi cu mănuşi şi cu măşti de protecţie.

Oficialii români au vizitat spitalul de campanie timp de o jumătate de oră, după care preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie de presă.

Şeful statului a spus că este o perioadă foarte grea pentru ţara noastră, că situaţia se va agrava, iar numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va creşte.

România este însă din ce în ce mai bine pregătită, a dat asigurări preşedintele Klaus Iohannis şi a făcut din nou un apel către români să evite contactul fizic cu alte persoane şi să respecte normele de igienă.

Klaus Iohannis: România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii însă, în acelaşi timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare, la sânge, a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem faţă oricărei situaţii şi unei epidemii şi unui dezastru.

Unitatea medicală de la Otopeni pe care a vizitat-o şeful statului a fost ridicată pe fondul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus şi va avea 132 de paturi pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii ale bolii, precum şi 26 de paturi de terapie intensivă.

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis (Administrația Prezidențială)

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 28 martie a.c., o declarație de presă, la finalul vizitei la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Bună ziua!

Tocmai am vizitat acest spital, care, în timp record, a fost asamblat aici, în această locație, un spital militar care este pregătit să primească pacienții care vor fi trimiși aici cu simptome de COVID-19.

Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune.

Iată, deci, că suntem pregătiți. România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii.

Însă, în același timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru.

Și, în acest sens, îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți.

Oricât de pregătite ar fi autoritățile, și sunt bine pregătite, o parte semnificativă revine fiecărui român în acest demers de a preveni răspândirea coronavirusului.

Este foarte, foarte important – și o să repet acest lucru la fiecare declarație pe care o fac – evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți! Evitați să vă îmbrățișați! Evitați cu orice preț să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni.

Respectați toate normele de igienă! Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane.

Este o perioadă grea, este o perioadă foarte grea. Din păcate, și asta ne-o spun experții, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine.

Îmi doresc foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme.

Împreună vom trece prin această criză.

Vă mulțumesc!


 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza