Preşedintele Iohannis, în vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş

Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş are cea mai mică mortalitate din România în tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut.

Adăugat: 6 Octombrie 2019
Ultima actualizare:6 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: Administrația Prezidențială
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat aseară Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, care are cea mai mică mortalitate din România în tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut.

Klaus Iohannis a discutat şi cu şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, profesor universitar doctor, Horaţiu Suciu.

Horaţiu Suciu: Eu văd totuşi că lucrurile în România încep să se schimbe. Se investeşte din ce în ce mai mult în medicină. În acest sens am dorit şi am sensibilizat şi pe domnul preşedinte, vizav de sprijinirea medicinii de performanţă, medicina de transplant, chirurgia cardiacă a copiilor mici care sunt specialităţi deficitare în ţară. Au nevoie de a fi sprijinite, bineînţeles nu numai declarativ, ci prin fapte concrete, prin înfiinţarea unor centre de excelenţă.

La Clinica din Târgu Mureş preşedintele Klaus Iohannis a intrat şi în saloanele unde se afla copii operaţi pe cord şi l-a cunoscut pe pacientul care a primit o inima prin transplant zilele trecute, după cum ne-a transmis corespondenta noastră, Marcela German.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza