Președintele Iohannis, în vizită la call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că sunt deja vizibile primele efecte ale restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Adăugat: 29 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că sunt deja vizibile primele efecte ale măsurilor impuse de autorităţi în ultima perioadă.

După o vizită la call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, amenajat la Arena Naţională, şeful statului i-a îndemnat pe oameni să îi sprijine pe medici în eforturile pe care le depun.

Şeful statului, Klaus Iohannis, menţiona că a întâlnit la call center-ul DSP mulţi voluntari, studenţi la medicină, dar şi medici rezidenţi  care sunt foarte bine pregătiţi.

Pe de altă parte, el a observat că măsurile de restricţie impuse de autorităţi au început să fie eficiente.

Klaus Iohannis: Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni. Deci suntem pe un platou, însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuşi, prea mulţi români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale. Medicii noştri, personalul medical, fac minuni, dar haideţi să fim solidari, haideţi să fim cu toţii solidari, cu sutele şi miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical care lucrează enorm, pentru a trece România peste această pandemie.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai afirmat că sunt pregătite primele tranşe de vaccin şi că speră să le avem în România la începutul anului viitor.

În prima etapă de vaccinare vor intra cadrele medicale şi persoanele vulnerabile, iar vaccinarea în masă a populaţiei se va produce, probabil, în primăvară, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat şi el că potrivit autorităţilor, în unităţile spitaliceşti din întreaga ţară există 550.000 de cadre medicale care ar putea fi vaccinate în prima etapă.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza