Președintele Iohannis, impresionat de mulțimea care a însoțit cortegiul funerar al Regelui Mihai

Președintele a fost impresionat de mulţimea care s-a alăturat cortegiului funerar al Regelui Mihai I.

Adăugat: 17 Decembrie 2017
Ultima actualizare:17 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat impresionat de mulţimea care s-a alăturat cortegiului funerar al Regelui Mihai I, ceea ce înseamnă, în opinia şefului statului, o autentică expresie a iubirii şi respectului faţă de fostul suveran.

Preşedintele, care a luat parte la ceremoniile funerare de la Bucureşti, a scris pe Facebook că Regele Mihai "care şi-a reprezentat ţara în unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre, va rămâne în memoria naţională drept un reper de integritate, un simbol al solidarităţii şi al aspiraţiei către libertate".

"Cu profund regret, am condus astăzi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate și curaj, și-a reprezentat țara în unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Am fost impresionat de mulțimea de oameni care s-a alăturat cortegiului funerar, o autentică expresie a iubirii și respectului românilor față de Regele Mihai I. Sunt convins că va rămâne în memoria națională drept un reper de integritate, un simbol al solidarității și al aspirației către libertate", scrie președintele pe Facebook.

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe pagina sa de socializare că regele Mihai a lăsat pentru România un nume, o lecţie despre ce înseamnă sacrificiu, dar şi un exemplu al valenţelor profunde pe care le poate căpăta dragostea de ţară.

"Astăzi, alături de mii de români, am adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai, cel care a purtat de-a lungul vietii pe umerii săi o uriaşă responsabilitate față de Ţară și poporul român. Am fost întotdeauna impresionat de statura sa morală, a unui om de o măreață demnitate și o admirabilă modestie.

Am sperat mereu, noi românii, în inimile noastre, ca această zi, în care să îl conducem pe ultimul drum, să nu vină niciodată.

Majestatea Sa a lăsat pentru România un nume, o lecție despre ce înseamnă sacrificiu, dar și un exemplu al valențelor celor mai profunde pe care le poate căpăta dragostea de țară. Majestatea Sa nu a încetat să își iubească poporul, trecând – într-o manieră în care doar un Rege și un om cu inimă nobilă poate să ierte – peste toate nedreptățile la care a fost supus.

Ne rămâne de la Majestatea Sa puterea exemplului: de a sluji cu devotament patria, cu demnitate și modestie, cu gândul la binele ei, chiar dacă sorții sunt potrivnici.

Vă mulțumim, Majestate, pentru munca neobosită în folosul românilor și pentru credința nestrămutată în viitorul acestei Ţări.

Dumnezeu să-L odihnească în pacea Sa eternă!", a scris Tăriceanu pe Facebook.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza