Preşedintele Iohannis îi întâmpină pe liderii UE la Sibiu

Președintele Klaus Iohannis îi întâmpină, în Piaţa Mare din Sibiu, pe șefii de stat și de guvern care participă la summitul european.

Adăugat: 9 Mai 2019
Ultima actualizare:9 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Participarea președintelui Iohannis la dezbaterea „Dialogul cetățenesc”, eveniment organizat de către Comisia Europeană (Sibiu). Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Şefii de stat şi de guvern au început să sosească în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a participa la summitul care ar urma să traseze direcţia în care va merge Uniune Europeană în următorii ani.

Sunt întâmpinaţi de preşedintele Klaus Iohannis, gazda reuniunii.

Şeful statului a fost primul care a păşit pe covorul roşu şi a avut şi o scurtă întâlnire cu jurnaliştii.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declaraţii jurnaliştilor români şi străini înainte de a-i întâmpina pe şefii de stat şi de guvern din ţările Uniunii Europene, care încep să sosească în Piaţa Mare din Sibiu, pentru a participa la summitul informal al Consiliului European.

Şeful statului a spus că este o zi frumoasă şi un eveniment frumos şi a precizat că astăzi, de Ziua Europei, Europa vine în România, iar aici se va stabili viitorul Uniunii Europene.

Statele membre trebuie să transmită optimism pentru un viitor bun al Uniunii, un viitor prosper şi sigur pentru cetăţeni, mai spunea preşedintele României, care a făcut referire şi la apelul comun semnat de 21 de preşedinţi din Uniunea Europeană înaintea summitului.

Preşedinţii subliniau în document că Europa Unită are nevoie de un vot puternic al popoarelor şi îi invită pe cetăţenii să-şi exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare.

Puteţi urmări sosirea şefilor de stat şi de guvern în direct pe site-ul nostru romaniaactualitati.ro.
 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza