Preşedintele Iohannis îi îndeamnă pe români să meargă la vot

Şeful statului susţine că toţi cetăţenii trebuie să-şi exprime opţiunea de vot şi să decidă prin alegeri viitorul lor şi al României.

Adăugat: 8 Decembrie 2016
Ultima actualizare:8 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

"Constituţia din 1991, revizuită în anul 2003, a fost un succes", a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a rostit o alocuţiune la un simpozion organizat la Palatul Parlamentului astăzi, când se împlinesc 25 de ani de la adoptarea primei legi fundamentale de după Revoluţia din decembrie 1989.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu a susţinut că în cazul rescrierii Constituţiei accentul trebuie pus pe protecţia cetăţeanului.

"Scrierea sau rescrierea unei Constituţii ar trebui să urmărească consolidarea unei societăţi democratice în care preocuparea principală să fie protecţia cetăţeanului şi nu promovarea şi legitimarea unei puteri partinice sau personale, întrucât în primul caz Constituţia va cunoaşte o mare stabilitate, iar în cel de-al doilea, tendinţa de a o revizui ori de câte ori raportul de forţă se schimbă pe scena politică", a spus Valer Dorneanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis consideră, la rândul său, că votul este instrumentl cel mai valoros şi mai puternic pe care cetăţeanii îl au într-un cadru constituţional democratic, aşa cum este cel dat de Constituţia României.

Şeful statului a subliniat că toţi cetăţenii trebuie să-şi exprime opţiunea de vot şi să decidă prin alegeri viitorul lor şi al României.

"Participarea la alegeri şi exprimarea opţiunii electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâştigarea încrederii cetăţeanului în instituţiile fundamentale ale statului. Ca preşedinte îmi doresc o democraţie puternică, instituţii care se bucură de legitimitate şi încredere, iar asta presupune o participare cât mai largă. Îi îndemn pe toţi concetăţenii mei să uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care îl au", a spus Klaus Iohannis. 

Preşedintele României îşi doreşte ca instanţa de contencios constituţional să rămană în continuare vigilentă şi să protejeze constant esenţa regimului democratic din ţara noastră.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza