Preşedintele Iohannis îi cere premierului abrogarea OUG pe tema Codurilor penale

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere premierului Sorin Grindeanu, într-o scrisoare, să abroge ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului penal şi a Legii privind Codul de procedura penală.

Adăugat: 1 Februarie 2017
Ultima actualizare:1 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Klaus Iohannis argumentează că nu se justifică urgenţa cu care a acţionat Guvernul şi că nu a fost consultat Consiliul Superior al Magistraturii care potrivit unei legi din 2004 trebuie, ca garant al independenţei justiţiei, să avizeze proiectele de acte normative privind activitatea autorităţii judecătoreşti.

Preşedintele mai spune că demersul Guvernului are efecte profund negative asupra funcţionării statului de drept, luptei anticorupţie şi asigurării integrităţii funcţiei publice.

"Luând în considerare efectele profund negative pe care această Ordonanță de urgență le produce asupra funcţionării statului de drept şi, implicit asupra eforturilor depuse de România în domeniul combaterii fenomenului corupţiei şi asigurării integrității funcției publice,

Vă solicit abrogarea Ordonanței de urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală", se mai arată în comunicat.

Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale

 

 

 


 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
1 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza