Preşedintele Iohannis face un nou apel la unitate şi solidaritate

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, astăzi, un nou apel către români la unitate şi solidaritate.

Adăugat: 23 Martie 2020
Ultima actualizare:23 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful statului a avertizat că urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului şi a subliniat că importanţa distanţării sociale.

Preşedintele Klaus Iohannis împreună cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii evaluează permanent evoluţia răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Şeful statului a amintit că măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual, în funcţie de etapa transmiterii virusului în comunitate şi a precizat că aceste măsuri sunt necesare pentru a proteja sănătatea românilor şi a familiilor acestora.

Klaus Iohannis: Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, în care viaţa fiecărui cetăţean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înţeleagă că nu ne vom opri şi vom lua măsuri chiar mai dure, în momentul în care vor deveni absolut obligatorii, pentru limitarea răspândirii virusului. În egală măsură, însă, vom continua să îi ajutăm pe toţi cei afectaţi de această criză. Măsurilor sociale şi economice adoptate zilele trecute li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele şi mai multor categorii de întreprinzător şi oameni de afaceri, care se confruntă cu mari greutăţi.

Preşedintele României a mai spus că în aceste momente dramatice sunt reprobabile încercările unor politicieni, inclusiv aleşi locali, de a folosi criza generată de noul coronavirus în bătălia electorală

Klaus Iohannis: Nu este momentul răfuielilor politice. A încerca să câştigi capital politică în aceste clipe denotă un cinism înfiorător şi o lipsă de responsabilitate de neimaginat. Gravitatea situaţiei cu care ne confruntăm este fără precedent şi tocmai de aceea trebuie să ne unim forţele pentru a izbândi împreună în această luptă de durată şi de uzură.

Pe de altă parte, şeful statului a făcut un apel la pensionari să limiteze orice deplasare în afara domiciliului cu excepţia celor de strictă necesitate.

El a menţionat că toate datele arată că noul coronavirus poate fi letal într-o proporţie mult mai mare pentru persoanele în vârstă faţă de cele tinere.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza