Președintele Iohannis face un nou apel la populație să respecte regulile de protecție

Preşedintele României a făcut astăzi un nou apel la populaţie să respecte regulile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus.

Adăugat: 8 Iulie 2020
Ultima actualizare:8 Iulie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut astăzi un nou apel la populaţie să respecte cu stricteţe regulile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, în contextul în care în ultimele 24 de ore au apărut 555 de noi cazuri de infectare.

Preşedintele s-a aflat, după amiază, la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, până acum câteva săptămâni, evoluţia pandemiei a fost ţinută sub control, însă în prezent, lucrurile nu merg într-o direcţie pozitivă, iar răspunderea este partajată între autorităţi şi cetăţeni.

Şeful statului a făcut un nou apel către populaţie - să poarte mască, să respecte distanţa socială şi să se spele des pe mâini.

El a adăugat că dacă situaţia se va înrăutăţi, ar putea reveni măsurile restrictive.

Preşedintele României a mai spus că, momentan, sistemul sanitar face faţă îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, însă a atras atenţia că locurile la terapie intensivă sunt limitate.

Klaus Iohannis: Pentru a preveni o suprasolicitare a sistemului, au fost achiziţionate, de exemplu, acele tir-uri care pot fi transformate în ATI-uri şi vor fi puse la dispoziţia spitalelor unde locurile sunt prea puţine, dar, deja, înţeleg că ne apropiem periculos de mult de limita superioară a sistemului de ATI şi trebuie să avem foarte mare grijă. Până acum, spitalele şi-au făcut treaba.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza