Președintele Iohannis face un apel la prudență

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte toate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Adăugat: 14 Octombrie 2020
Ultima actualizare:14 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri că este ciudat ca două instituţii guvernamentale să dea rezultate diferite cu privire la incidenţa cazurilor de COVID-19 şi a subliniat că guvernul trebuie să clarifice de urgenţă această situaţie.

Şeful statului a precizat că România se află într-o etapă dificilă şi este imperativă inversarea tendinţei negative a epidemiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte cu stricteţe toate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Şeful statului a menţionat că săptămână a debutat cu o creştere îngrijorătoare la nivelul tuturor indicatorilor relevanţi ai epidemiei de COVID-19 în România şi a adăugat că gradul de ocupare a paturilor la terapie intensivă riscă să atingă foarte curând un prag alarmant.

Klaus Iohannis Suntem deja într-o etapă dificilă, într-un aşa numit val doi al epidemiei şi este imperativ să inversăm acest trend negativ. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, dar este un act de maximă transparenţă să comunicăm toate aspectele care să îi facă până şi pe cei mai reticenţi dintre noi să conştientizeze gravitatea situaţiei.

În ceea ce priveşte o eventuală decretare a stării de urgenţă pentru a limita răspândirea noului coronavirus, preşedintele României a spus că nu este necesară, dar a atras atenţia că în momentul în care această ipoteză va fi menţionată de specialişti, ea va fi analizată.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza