Preşedintele Iohannis doreşte înfiinţarea unui muzeu al Holocaustului la Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va pleda pentru înfiinţarea unui muzeu al evreilor şi Holocaustului în Bucureşti şi va avea discuţii, în acest sens, cu reprezentanţii guvernului.

Adăugat: 8 Martie 2016
Ultima actualizare:8 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Memorialul Holocaustului "Yad Vashem"
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut cu prilejul vizitei oficiale în Israel, după ce a semnat în cartea de oaspeţi a Memorialului Holocaustui "Yad Vashem".  

Preşedintele României, Klaus Iohannis a vizitat în această dimineaţă Memorialul Holocaustului "Yad Vashem", unde a primit ample explicaţii despre holocaustul evreilor din România de la directorul Departamentului Sala Numelor, Alex Abraham, originar din România, informează corespondentul RRA în Israel.

În perioada antebelică, în România au trăit cca 850 de mii de evrei din care aproape jumătate au fost exterminaţi.

La "Yad Vashem" preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană la Sala Amintirii şi a reaprins Flacăra eternă în memoria celor 6 milioane de victime ale nazismului şi fascismulului.

După ce a vizitat Memorialul Copiilor, preşedintele României a semnat în cartea de Oaspeţi, locul unde demnitarii fac declaraţii presei. 

"O coincidenţă face ca în această zi, când am vizitat această mare casă a memoriei martirilor evrei, România să preia în mod oficial, într-o ceremonie care se desfăşoară diseară la Berlin, peşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. Cele două momente de astăzi mai înseamnă însă un lucru foarte important: înseamnă că noi, ca naţiune, ne opunem ignorării deliberate a trecutului, înseamnă totodată că nu ne ferim să discutăm deschis despre culpabilitate şi responsabilitate", a spus preşedintele României.Autor:
Dragoş Ciocârlan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza