Preşedintele Iohannis, decorat cu "Ordinul Sfântul Gheorghe"

Preşedintele Klaus Iohannis a primit astăzi, la Berlin, "Ordinul Sfântul Gheorghe" al Balului Operei "Semper" din Dresda, în cadrul unei ceremonii, care a avut loc la sediul Ambasadei ţării noastre în capitala Germaniei.

Adăugat: 20 Iunie 2017
Ultima actualizare:20 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

Şeful statului i-a dedicat distincţia prieteniei româno-germane, subliniind că ea reflectă lupta pe care statele democratice o duc în contextul european şi internaţional actual.

Klaus Johannis a mai spus că viitorul proiectului european ţine de angajarea pe calea solidarităţii şi a unitătii, în mod pragmatic şi credibil:

''Este nevoie de pragmatism şi credibilitate. Important este ca Uniunea Europeană să-şi protejeze valorile în mod credibil şi să găsească acele căi potrivite pentru a fi mai aproape de cetăţenii ei. Europa reprezintă democraţie, pluralism, toleranţă şi diversitate. Toate acestea nu sunt în niciun caz slăbiciuni şi a ne implica în favoarea lor este un lucru care trebuie făcut. România a demonstrat că este un partener predictibil şi de încredere, atât ca membru deplin al UE de 10 ani, cât şi împlinindu-şi îndatoririle euroatlantice în ce priveşte securitatea şi apărarea comună", a spus preşedintele Iohannis.

Potrivit trimisului RRA, Oana Bâlă, preşedintele Klaus Iohannis are programată astăzi la Berlin şi participarea la o ceremonie de comemorare a victimelor refugiului şi expulzării, organizată la Muzeul Istoric German.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza