Preşedintele Iohannis consideră că România poate utiliza mai bine asistenţa Băncii Mondiale

România are încă domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate, a declarat în această dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 1 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Declaraţia preşedintelui a fost prilejuită cu ocazia aniversării a 25 de ani de parteneriat între Grupul Banca Mondială şi România.

Evenimentul s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni.

"România are încă domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la evenimentul de aniversare a 25 de ani de parteneriat între Grupul Banca Mondială şi România. Dincolo de încărcătura simbolică a acestui moment aniversar, trebuie să recunoaştem că avem încă domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate.Cu siguranţă că puteam să valorificăm mai bine până la acest moment beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene. Puteam să utilizăm mai bine asistenţa pe care instituţii internaţionale, precum Banca Mondială, ne-au furnizat-o. Parteneriatul dintre Grupul Băncii Mondiale şi România este expresia unei colaborări ample, pe diverse domenii socio-economice, şi, totodată, reflectă o evoluţie complexă a rolului Băncii Mondiale în agenda de reformă a României", a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că reforma administraţiei publice şi îmbunătăţirea administrării fiscale sunt capitole importante în priorităţile României, informează Agerpres.

AUDIO Discursul preşedintelui Klaus IohannisAutor:
Florin Lepădatu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza