Preşedintele Iohannis cheamă partidele la consultări pe tema referendumului

Preşedintele Klaus Iohannis va convoca reprezentanţii partidelor politice parlamentare la consultări în vederea modificării legislaţiei.

Adăugat: 31 Mai 2019
Ultima actualizare:31 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să-i convoace săptămâna viitoare pe reprezentanţii partidelor politice parlamentare la consultări în vederea modificării legislaţiei, după ce referendumul pe teme din justiţie a trecut prin votul a 6 milioane şi jumătate de cetăţeni români.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că a venit momentul punerii în practică a rezultatului referendumului privind justiţia şi a decis să convoace partidele la consultări pentru a găsi cele mai bune soluţii.

Şeful statului a spus că a trimis deja invitaţiile către partide pentru marţi şi miercuri, săptămâna viitoare.

Astfel, marţi sunt invitaţi începând cu ora 12:00 reprezentanţii PNL, urmaţi de PSD, USR şi UDMR, iar miercuri de la ora 11:00, PMP, ALDE, Grupul parlamentar Pro Europa şi Grupul minorităţilor naţionale.

Fiecare formaţiune politică are alocată o oră, iar fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Pe de altă parte, preşedintele României amintit că a primit de la premierul Viorica Dăncilă mai multe propuneri pentru noii miniştri, dar a dorit să se refere doar la una dintre acestea, Titus Corlăţean, propus vice prim-ministru pentru parteneriate strategice. 

Klaus Iohannis: Imaginaţi-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlăţean, artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014, de la alegerile prezidenţiale. Mi se pare o alegere total nepotrivită şi pot să vă spun acum, la cald, că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic. 

Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat că ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi ministrul de interne Carmen Dan sunt vinovaţi pentru modul în care a fost organizat procesul de votare în diaspora şi din acest motiv a cerut demiterea lor.

În această chestiune aşteaptă încă un răspuns din partea premierului.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza