Preşedintele Iohannis cere soluţii pentru un sistem de sănătate performant

Preşedintele Klaus Iohannis cere soluţii pentru un sistem de sănătate mai eficient şi mai performant pentru cetăţeni.

Adăugat: 24 Februarie 2016
Ultima actualizare:24 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

România poate deveni furnizoare de expertiză pe arii de performanţă cum ar fi legislaţia antifumat, consideră preşedintele Klaus Iohannis.

În acelaşi timp, şeful statului cere soluţii pentru un sistem de sănătate mai eficient şi mai performant pentru cetăţeni.

El a participat astăzi, la Palatul Cotroceni, alături de ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, la un seminar de promovare a sănătăţii şi educaţiei în domeniu.   

O populaţie sănătoasă este o populaţie în primul rând informată, este de părere preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că este nevoie de o creştere a nivelului de conştientizare pentru adoptarea unui stil de viaţă corect.

Şeful statului a menţionat că educaţia pentru sănătate se adresează cu prioritate copiilor şi adolescenţilor, dar trebuie avute în vedere şi persoanele defavorizate.

El a vorbit şi despre oportunităţile României de colaborare regională în domeniul sănătăţii.

"Ţara noastră poate deveni furnizoare de expertiză pe ariile de performanţă, cum sunt sistemul de supraveghere a gripei, sistemul de urgenţă sau legislaţia antu-fumat", a spus preşedintele.

Planul multianual în sănătate, lansat în dezbatere

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat lansarea spre dezbatere a planului multianual integrat de promovare a sănătăţii şi a educaţiei pentru sănătate.  

"Principiile care au stat la baza dezvoltării acestui plan sunt echitatea şi accesul universal la servicii de sănătate preventive, centrarea serviciilor pe nevoile specifice ale beneficiarilor şi respect faţă de aceştia. Scopul planului este ca în următorii cinci ani, proporţia populaţiei cu comportamente favorabile sănătăţii să crească în mod constant, în special în rândul unor categorii considerate cu riscuri pentru sănătate", a susţinut Patriciu Achimaş Cadariu.

La evenimentul de la Palatul Cotroceni a fost semnat şi un acord de colaborare între Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii, pentru perioada 2016-2017.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza