Preşedintele Iohannis cere explicaţii privind "distrugerea manifestaţiei paşnice"

Şeful statului solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, şi Jandarmeriei să explice de ce "au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică".

Adăugat: 2 Februarie 2017
Ultima actualizare:2 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis s-a declarat profund nemulţumit de modul în care MAI şi Jandarmeria au acţionat faţă de "grupurile de instigatori"  care au venit cu scopul de a strica manifestaţia din Piaţa Victoriei.

"A fost evident pentru oricine a urmărit desfăşurarea evenimentelor că românii au demonstrat în număr foarte mare, paşnic şi au spus foarte clar ce doresc. A fost la fel de evident că aceşti demonstranţi violenţi, ca să nu spun altceva, au venit cu scopul de a strica manifestaţia din Piaţa Victoriei. Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situaţia şi felul în care jandarmii au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori mă nemulţumeşte profund", a spus preşedintele într-o conferinţă de presă.

Şeful statului susţine că la Ministerul de Interne s-a ştiut foarte exact când, unde şi ce grupuri se pregătesc pentru a "sparge" demonstraţia din Piaţa Victoriei.

Preşedintele solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, şi Jandarmeriei să explice de ce "au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică".

"Solicit doamnei ministru de interne şi Jandarmeriei lămuriri scrise urgente şi clare. De ce şi cum a fost posibil să fie lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică cu tot Ministerul de Interne de faţă acolo", a susţinut preşedintele.

AUDIO Conferinţa de presă a preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul CotroceniAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza