Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Internaţională a Romilor

Ziua Internaţională a Romilor reprezintă şi o oportunitate pentru a privi obiectiv realitatea existenţei de zi de zi a acestei etnii.

Adăugat: 8 Aprilie 2016
Ultima actualizare:8 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atras atenţia astăzi, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, că reprezentanţii acestei etnii sunt încă discriminaţi şi compun comunităţi dintre cele mai sărace şi defavorizate.

El a precizat că statul român, şi societatea în ansamblul său, trebuie să găsească soluţii pentru depăşirea marginalizării şi pentru o mai bună integrare a romilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat, totodată, importanţa pe care educaţia o are pentru împlinirea personală, materială şi spirituală a celor care formează asemenea comunităţi.

"Statul român, dar şi societatea în ansamblul său, trebuie să găsească soluţii pentru depășirea marginalizării și pentru o mai bună integrare a acestora. În acelaşi timp, educaţia are o importanţă fundamentală pentru împlinirea personală, materială şi spirituală a celor care formează asemenea comunităţi.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, prin eforturile autorităţilor şi cu angajamentul şi solidaritatea societăţii, doresc ca Ziua Internaţională a Romilor să ne fie moment de inspiraţie şi angajament", se mai spune în mesajul preşedintelui Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza