Preşedintele Iohannis a respins remanierea propusă de premier

Remanierea guvernamentală a fost respinsă "în integralitate" de şeful statului.

Adăugat: 29 August 2019
Ultima actualizare:29 August 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a respins toate numirile de miniştri transmise de premierul Viorica Dăncilă şi a susţinut că executivul are nevoie de o onouă confirmare în parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a rspins în integralitate propunerile de remaniere guvernamentală ale premierului Viorica Dăncilă şi a preciat că executivul are nevoie de o nouă confirmare în parlament.

În cazul în care aceasta va fi obţinută, şeful statului îi asigură pe guvernanţi că va rămâne ferm pe poziţia de apărător al valorilor decmocraţiei, al statului de drept şi al modelului de dezvoltare pro european.  laus

Iohannis: Nu accept nici o propunere de remaniere din partea acestui guvern. Nu doar pentu că acest guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur şi simplu inacceptabile. Astăzi, actualul guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze. Dacă noua configuraţie a guvernului nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluţii corecte, democratice şi constituţionale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă. 

Pe de altă parte, preşedintele României şi-a exprimat convingerea că ţara noastră are nevoie de o majoritate largă pro europeană, care să asigure o bună guvernare şi să susţină lupta împotriva corupţiei.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 August 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza