Președintele Iohannis a respins propunerea de remaniere a Guvernului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că respinge propunerea de remaniere a Guvernului condus de Viorica Dăncilă, remaniere pe care o consideră neavenită.

Adăugat: 24 Aprilie 2019
Ultima actualizare:24 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Şeful statului a declarat că România are nevoie de o mai bună guvernare şi că nu se opune, ca principiu, remanierii Guvernului. Însă actuala propunere, consideră preşedintele Klaus Iohannis, este cauzată de o răfuială internă din PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat că a avut o discuţie telefonică cu premierul Viorica Dăncilă căreia i-ar fi cerut să facă propuneri de miniştri interimari până când PSD va decide să facă alte propuneri "acceptabile" pentru cele posturi de miniștri care se vor vacanta.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră inacceptabilă şi lipsită de fundament decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

"Sunt un om al dialogului şi am încercat, aşa cum era şi firesc, să am cu preşedintele Iohannis o discuţie premergătoare acestei decizii. Constat cu regret că preşedintele refuză colaborarea instituţională şi că în continuare, prin acţiunile sale, încearcă să împiedice buna desfăşurare a activităţii guvernului", precizează şefa executivului într-un comunicat.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza