Președintele Iohannis a primit premiul "Franz Josef Strauss 2018"

Premiul "Franz Josef Strauss 2018" a fost acordat preşedintelui Klaus Iohannis de Fundaţia germană "Hanns Seidel".

Adăugat: 3 Iunie 2018
Ultima actualizare:3 Iunie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Fundaţia germană "Hanns Seidel" i-a acordat preşedintelui Klaus Iohannis premiul "Franz Josef Strauss 2018" pentru promovarea, în mod constructiv şi vizionar, de-a lungul întregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societăţi unite şi a încrederii în proiectul european.

În discursul său ieri, la München, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că românii cred cu tărie în proiectul european, în capacitatea sa de a asigura democraţia şi prosperitatea cetăţenilor europeni.

"Asemeni concetăţenilor mei, sunt şi eu încrezător în forţa proiectului european. Am convingerea că prin dialog şi prin cooperarea noastră strânsă cu Uniunea Europeană va depăşi întărită această perioadă în care este supusă unor adevărate teste de rezistenţă. Au existat întotdeauna oameni, actori ai istoriei care şi-au asumat riscuri. În ciuda tuturor adversităţilor, au continuat să-şi facă datoria. Unul dintre aceşti oameni a fost Franz Josef Strauss a cărui moştenire de valori şi pincipii trebuie să o apărăm. Sunt mândru că sunt unul dintre laureaţii Fundaţei "Hanns Seidel", a spus Klaus Iohannis.

În cadrul ceremoniei, premierul landului Bavaria, Markus Söder, a declarat că România poate deveni o ţară interesantă şi în plan internaţional, însă numai în contextul luptei anticorupţie.

Distincţia "Franz Josef Strauss" este însoţită şi de un premiu în valoare de 10.000 de euro, pe care preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl doneze în scop caritabil Fundaţiei "Un copil, o speranţă".Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza