Preşedintele îl acceptă pe Andrei Gerea pentru Ministerul Economiei

Conducerea PNL a decis să îl propună pe liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, în funcţia de ministru al Economiei, iar propunerea a fost acceptată de premier şi trimisă preşedintelui.

Adăugat: 16 Octombrie 2013
Ultima actualizare:16 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Presedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Andrei Gerea în funcţia de ministru al Economiei.

Ceremonia de învestitura a noului membru al Executivului va avea loc la Palatul Cotroceni la ora 17.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi că liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a fost propus de conducerea partidului pentru a prelua portofoliul de la Economie.

"Domnul Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei economice, a fost propunerea pe care am făcut-o şi pe care am votat-o în unanimitate cu 58 de voturi din 58 de membri prezenţi ai BPN. Dânsul este propunerea noastră pentru Ministerul Economiei", a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a acceptat propunerea PNL de nominalizare a deputatului Andrei Gerea pentru ocuparea funcţiei de ministru al Economiei.

Andrei Gerea îl înlocuieşte pe Varujan Vosganian, care  a demisionat în 7 octombrie, spunând că nu doreşte să  afecteze funcţionarea guvernului.

Anterior, plenul Senatului votase împotriva cererii procurorilor de încuviinţare a începerii urmăririi penale pe numele lui varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
16 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza