Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, în vizită În România

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, începe astăzi o vizită de stat de trei zile în România.

Adăugat: 20 Iunie 2016
Ultima actualizare:20 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a sosit la Bucureşti pentru o vizită de trei zile în România.

Şeful statului german urmează să fie primit în scurt timp de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, unde peste o jumătate de oră vor începe convorbirile tete-a -ete între cei doi demnitari.

Relaţiile bilaterale, apropiatul summit Nato de la Varşovia, dar şi evoluţiile în spaţiul comunitar, sunt teme pe agenda vizitei care mai include întâlniri cu premierul Dacian Cioloş şi cu preşedinţii celor două camere parlamentare, o reuniune cu oameni de afaceri, dar şi o deplasare, mâine, la Sibiu.

Relaţiile bilaterale, agenda apropiatului summit NATO de la Varşovia, dar şi evoluţiile în spaţiul comunitar, sunt câteva dintre temele pe care şeful statului german le va aborda în întâlnirile cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloş şi cu preşedinţii celor două camere parlamentare.

Joachim Gauck va discuta la Bucureşti cu omologul său român, dar şi cu alţi oficiali despre summitul NATO din iulie, evoluţiile în cadrul Uniunii Europene şi despre chestiuni care ţin de agenda bilaterală politică şi economică.

După întâlnirile de la Bucureşti, Joachim Gauck, împreună cu Klaus Iohannis, va merge la Sibiu, unde va avea întâlniri cu oficiali locali, reprezentanţii ai minorităţii germane, va vizita centrul vechi al oraşului, Liceul Brukenthal, dar şi Biserica fortificată de la Cisnădie.

Tot împreună cu omologul său român, Joachim Gauck se va întâlni în ultima zi a vizitei în România cu oameni de afaceri germani şi români pentru a discuta despre modalităţile de dezvoltare în continuare a relaţiilor bilaterale economice, inclusiv a investiţiilor.

De altfel, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va explica în discuţiile cu omologul german că trebuie consolidată în continuare relaţia economică, plecând de la faptul că Germania este primul partener comercial al României şi al treilea investitor în economia noastră.

De asemenea, Joachim Gauck se va întâlni şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi a instituţiilor din justiţie pentru a discuta despre lupta anticorupţie.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza