Preşedintele executiv al PSD, secretarul general şi vicepreşedinţii vor fi aleşi la Congres

Congresul PSD va avea loc sâmbătă, 10 martie.

Adăugat: 6 Martie 2018
Ultima actualizare:6 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele executiv al PSD, secretarul general şi vicepreşedinţii vor fi aleşi prin vot la Congresul PSD care va avea loc sâmbătă, 10 martie.

Anunţul a fost făcut de preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, în care s-a decis şi modificarea structurii Biroului Permanent.

Liviu Dragnea a spus că nu va mai cere un vot de încredere pentru el, întrucât liderii de organizaţii judeţene i-au spus că nu este nevoie de acest lucru.

Comitetul Executiv Național al PSD a decis schimbarea din funcție a cel puțin 27 de secretari de stat.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că măsura este utilă eficientizării echipelor ministeriale și pentru deblocarea proiectelor necesare Bucureștiului.

El spune că, în urma unei întâlniri drept primarul Capitalei, edilii sectoarelor și premierul României, s-a convenit sprijinirea tuturor angajamentelor luate în campania electorală pentru dezvoltarea municipiului București.

Totodată, Comitetul Executiv Național al PSD a decis modificarea structurii Biroului Permanent; astfel în conducerea executivă vor fi aleși 16 vicepreședinți regionali.

"S-a luat decizia privind organizarea de alegeri pentru președinte executiv și secretar general, pentru că am adoptat opt propuneri de modificare a statutului ca secretarul general să fie ales de Congres și pentru vicepreședinți și anume câte doi pe fiecare legiune, opt vicepreședinți femei, cu opt vicepreședinți bărbați; fiecare candidat să aibă susținerea sau acordul organizației din care face parte. De asemenea, s-a adoptat eliminarea interdicţiei pentru preşedinţii de organizaţii care vor să candideze pentru o funcţie în Biroul Permanent", a spus Liviu Dragnea.

El a mai declarat că este prea devreme pentru a se dicuta despre candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale și că acesta va fi stabilit tot prin votul Congresului PSD.

În ceea ce privește acel vot de reconfirmare a sa în funcția de președinte, Liviu Dragnea a mai declarat că, deocamdată, liderii filialelor PSD nu-l mai consideră necesar.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza