Preşedintele-director general al SRR, G. Severin, declară că nu se implică în politica editorială

Preşedintele-director general al SRR, Georgică Severin, declară că nu se implică în politica editorială a Radio România Actualităţi.

Adăugat: 26 Martie 2019
Ultima actualizare:26 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Georgică Severin, Președinte-director general al SRR. Sursa: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, declară că nu se implică în politica editorială a Radio România Actualităţi, iar în emisiunile postului sunt reflectate, potrivit prevederilor Legii audiovizualului, evenimentele de interes public.

El a răspuns astfel deputaţilor din Comisia pentru cultură în legătură cu unele acuzaţii formulate de un membru al Consiliului de administraţie cu privire la politizarea instituţiei şi implicarea în politica editorială.

În ceea ce priveşte prezenţa opoziţiei în emisiunile de ştiri, Georgică Severin arătă că monitorizările privind echilibrul politic sunt analizate în cadrul fiecărei şedinţe a Consiliului de administraţie.

Reprezentanţii opoziţiei au cerut explicaţii şi în legătură cu ocuparea unor posturi prin contracte pe perioadă determinată sau audienţa Societăţii Române de Radiodifuziune.

Preşedintele-director general al Radioului Public a precizat că, după finalizarea organigramei aflate în analiză, se vor organiza concursuri pentru acele funcţii.

În ceea ce priveşte audienţele, potrivit ultimului val de măsurători, Radio România Actualităţi este la nivel naţional pe primul loc raportat la indicatorul cotă de piaţă.

La finalul audierilor, preşedintele Comisiei pentru cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a anunţat că va solicita Curţii de Conturi să verifice aspectele de natură economică referitoare, printre altele, la indemnizaţia preşedintelui-director general sau a consilierilor acestuia ori cheltuielile cu deplasările, a transmis redactorul RRA, Alina Stănuţă.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza