Preşedintele demarează consultări cu partidele pentru aderarea României la zona euro

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, în jurul prânzului, la Cotroceni, cu preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Adăugat: 28 Mai 2015
Ultima actualizare:28 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La discuţii au fost prezenţi Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile au vizat procesul aderării României la zona euro.

"Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul Preşedinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetăţenilor", se arată în comunicat.

Întrevederea preşedintelui cu premierului şi celelalte oficialităţi are ca temă iniţirea consultărilor cu partidele parlamentare în vederea aderarea României la moneda euro.

De asemenea, discuţiile au au avut în vedere identificarea principalelor etape şi responsabilităţi economice şi instituţionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergenţă 2015-2018.

"În perioada următoare, Preşedintele României va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic naţional privind aderarea României la zona euro. Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naţionale de trecere la euro şi a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative şi instituţionale, care să asigure României un parcurs economic stabil şi predictibil", se mai precizează în document.

AICI Comunicatul integral al Administraţiei PrezidenţialeAutor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza