Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, anchetat de DNA

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţionarii publici de la Consiliul Judeţean Dolj, printre care şi preşedintele Ioan Prioteasa, au aprobat şi avizat plăţi nejustificate solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări.

Adăugat: 12 Decembrie 2013
Ultima actualizare:12 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj
trimite pe mail

Zeci de cutii de documente şi unităţi de calculator au fost aduse din Dolj la Bucureşti pentru a fi analizate, după percheziţiile de ale reprezentanţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sediul Consiliului Judeţean.

Opt funcţionari publici, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, sunt vizaţi de ancheta DNA, însă nici o persoană nu a fost reţinută până acum. 

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţionarii publici implicaţi au aprobat şi avizat plăţi nejustificate solicitate de firmele cărora le-au fost acordate lucrări, susţinând astfel interesele societăţilor protejate, în detrimentul obiectivelor publice.

Ţinând cont că aceste lucrări erau finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene, procurorii susţin că astfel a fost creat un prejudiciu de peste 2 milioane de euro.

În paralel cu percheziţiile de la Consiliul Judeţean Dolj, procurorii au descins şi la locuinţa preşedintelui instituţiei, Ion Prioteasa, acesta declarând că totul s-a desfăşurat civilizat şi că acuzaţiile privind favorizarea unor firme nu sunt adevărate.Autor:
Florin Firu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza