Președintele Consiliului European și liderii R.Moldova îl felicită pe Iohannis

Oficiali europeni și din Republica Moldova îl felicită pentru Klaus Iohannis pentru obținerea funcției de președinte al României.

Adăugat: 17 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Herman Van Rompuy, președintele Consiliului European
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, l-a felicitat, în numele Uniunii Europene, pe Klaus Iohannis, cu ocazia alegerii sale în funcţia de preşedinte al României.

Potrivit corespondentei RRA, Cerasela Rădulescu, înaltul oficial european se declară încrezător că viitorul preşedinte se va implica, alături de guvernul actual, pentru ca România să facă faţă viitoarelor provocări politice şi economice, ca stat membru al Uniunii Europene.

Şi responsabili de la Chişinău şi-au exprimat speranţa că viitorul preşedinte al României va contribui la dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova, astfel încât proiectele actuale dintre cele două state să continue.

Felicitări din R.Moldova

Oficialii de la Chişinău l-au felicitat pe Klaus Iohannis pentru rezultatul obţinut, transmite reporterul Radio Chișinău, Ina Guțu.

Preşedintele Nicolae Timofti şi-a exprimat încrederea că viitorul preşedinte al României nu-şi va schimba atitudinea faţă de Republica Moldova şi l-a îndemnat să susţină în continuare parcursul european al Chişinăului.

"Le doresc ca dumnealui să susţină Republica Moldova în realizarea cursului nostru pro-european şi sunt sigur că noi, în relaţiile noastre bilaterale, ne vom apropia mai mult şi în folosul ambelor state", a spus Timofti.

La rândul său, premierul Iurie Leancă i-a mulţumit omologului său român Victor Ponta pentru sprijinul oferit Republicii Moldova şi şi-a exprimat încrederea că proiectele bilaterale se vor dezvolta şi în continuare.

"Moldova şi România au o agendă extrem de intensă şi sper că şi în continuare ne vom axa pe realizarea obiectivelor de pe această agendă. Este în interesul Moldovei, este în interesul agendei europene a Republicii Moldova, este în interesul relaţiilor bilaterale dintre Chişinău şi Bucureşti", a subliniat Iurie Leancă.

La cel de-al doilea tur de scrutin, în Republica Moldova au votat un număr record de aproape 36.000 de cetăţeni româniAutor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
17 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza