Preşedintele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României anticipează o criză economică

Noile măsuri pe care guvernul intenţionează să le adopte în perioada următoare, în baza noului program de guvernare, vor împinge România spre o criză economică, anticipează mediul de afaceri.

Adăugat: 30 Iunie 2017
Ultima actualizare:30 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, Florin Pogonaru, susţine că, în paralel cu creşterea salariilor, trebuiau prevăzute şi investiţii. 

"De la a ne simţi ca o ţară care tocmai creştea, era campionul Europei, am ajuns să dăm imaginea unei ţări intrate în panică şi care încearcă să evite o criză a colectării şi a deficitului bugetar. Nu suntem împotriva creşterii salariilor, trebuie să fim, însă, raţionali, să vedem când facem aceste creşteri de salarii, să avem şi măsuri de investiţii în paralel. Până la urmă, această creştere de consum datorită creşterii salariilor se duce în produs românesc sau nu cumva se duce în produs străin? Acelaşi lucru şi pentru salariul minim, la nivel de Bucureşti, este suportabil, dar ce te faci cu regiunile subdezvoltate ale României în care firmele se chinuiesc să plătească salariul minim. Practic, le pustieşti economic", consideră Pogonaru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza