Preşedintele CNCD a condamnat public incidentele de la Muzeul Ţăranului Român

Asztalos Csaba Ferenc a condamnat public incidentele de pe 4 februarie, când un grup de persoane a întrerupt proiecţia unui film cu tematica LGBT la studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Ţăranului.

Adăugat: 8 Februarie 2018
Ultima actualizare:8 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba Ferenc, a condamnat public incidentele care au avut loc pe 4 februarie, la Muzeul Ţăranului Român, când un grup de persoane a întrerupt proiecţia unui film cu tematica LGBT la studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Ţăranului.

Aceştia au cântat imnuri religioase şi au scandat sloganuri împotriva LGBT.

Preşedintele Consiliului a subliniat că în acest caz a fost depăşită libertatea de exprimare.

"Condamn public cele întâmplate la Muzeul Ţăranului Român. Putem să avem opinii în societate, putem să nu fim de acord cu anumite puncte de vedere, putem să criticăm un film, dar aceste puncte de vedere trebuiesc exprimate astfel încât să se respecte libertatea de exprimare a celuilalt, în acest caz dreptul oricărei persoane de a viziona un film artistic şi, desigur, vorbim şi de dreptul regizorului şi al actorilor, celor care au produs filmul pentru a-l prezenta publicului", a spus  Csaba Ferenc Asztalos.

Asociaţia ACCEPT şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au lansat astăzi un proiect finanţat cu fonduri europene care are ca obiectiv creşterea capacităţii autorităţilor publice şi a profesioniştilor din domeniul justiţiei, sănătăţii, educaţiei şi asistenţei sociale de a relaţiona cu petenţi, pacienţi, elevi, studenţi, clienţi care aparţin acestei comunitaţi, LGBT, precizează reporterul RRA Daniela Mănuţă.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza