Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a demisionat

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, şi-a depus azi demisia.

Adăugat: 21 Martie 2016
Ultima actualizare:21 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Ciurchea
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihaela Tănase, a precizat pentru Radio România Actualităţi că decizia a fost luată din motive personale, fără a da alte detalii.

Premierul Dacian Cioloş urmează să numească în nou şef al CNAS.

De precizat că, în conformitate cu prevederile legale, președintele CNAS are o poziție autonomă, fiind numit de premier și aflându-se doar ”în coordonarea” Ministerului Sănătății ( nu este subordonat ministrului). Contractul Cadru se promovează însă prin hotărâre de guvern, fiind necesară susținerea Ministerului Sănătății.

Vasile Ciurchea era la conducerea CNAS din iunie 2014, fiind numit în funcţie prin decizie a premierului de atunci, Victor Ponta.

Președintele CNAS are o poziție autonomă, fiind numit de premier și aflându-se doar ”în coordonarea” Ministerului Sănătății ( nu este subordonat ministrului). Contractul Cadru se promovează însă prin hotărâre de guvern, fiind necesară susținerea Ministerului Sănătății.

Vasile Ciurchea era la conducerea CNAS din iunie 2014, fiind numit în funcţie prin decizie a premierului de atunci, Victor Ponta.

- See more at: http://www.dcnews.ro/vasile-ciurchea-presedintele-cnas-a-demisionat_500580.html?#sthash.nUqdeX42.dpuf


Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza