Preşedintele CNAS: Cardul va pune ordine în sistem

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a dat asigurări că sistemul cardului de sănătate este funcţional.

Adăugat: 11 Mai 2015
Ultima actualizare:11 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vasile Ciurchea susţine că problemele semnalate în primele zile de la intrarea în vigoare a măsurii erau inerente şi sunt specifice oricărui început.

"De câte ori am putut, am comunicat. Probabil că dacă mai stăteam încă trei luni tot nu era suficientă comunicarea. Sunt şi oameni care doresc să-i pună piedică. Cardul va pune ordine în sistem, nu vor mai exista servicii decontate efectiv şi acei bani care se economisesc rămân tot în sănătate. Deci, în momentul în care nu ai nevoie de un serviciu medical, doar vrei să-ţi iniţializezi cardul, atunci sigur că trebuie aşteptat şi la coadă. Nu există un termen-limită de iniţializare a cardului, poate fi şi peste cinci ani dacă nu ai nevoie de nici un serviciu medical", a explicat el.

Ciurchea a mai spus că sunt şi oameni interesaţi să pună "piedici" sistemului cardului de sănătate.

Întrebat dacă se referă la medicii de familie, preşedintele a răspuns că este vorba, în general, despre furnizori.

"Furnizorii în general, nu fac adresă la unul sau altul că toată lumea se opune schimbărilor în general", a spus el.

Preşedintele CNAS a mai argumentat că au fost şi pacienţi care au venit la Casă fără motiv.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a fost invitat astăzi să discute cu deputaţii PNL despre problemele generate de punerea în aplicare a sistemului cardului de sănătate, informează redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza