Preşedintele CJ Sibiu, condamnat la închisoare cu suspendare

Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Adăugat: 15 Septembrie 2015
Ultima actualizare:15 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Cindrea
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat definitiv de  Instanţa Supremă la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese pe vremea când era deputat.

El este acuzat că şi-a angajat nelegal soţia la biroul său parlamentar , dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Curtea Supremă a respins ca nefondat apelul declarat de Cindrea şi a menţinut decizia dată în decembrie 2014 de instanţa inferioară.

Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit sesizării, în perioada octombrie 2009 - februarie 2011, în calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea în cadrul biroului său parlamentar a soţiei sale, Amalia Cindrea, şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru el în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.
 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza