Preşedintele CJ Mehedinţi, reţinut de DNA pentru corupţie

Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, a fost ridicat de la locuinţa sa din Valea Cernei şi adus la sediul instituţiei pentru verificări legate de suspiciuni de corupție.

Adăugat: 2 Aprilie 2014
Ultima actualizare:10 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Duicu, președintele CJ Mehedinți
trimite pe mail

UPDATE 2 Preşedintele Consiliul Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful poliţiei locale, Ştefan Ponea, şi liderul PSD Orşova, Constantin Popescu, vor fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit reporterului Radio România Mădălina Verman, care citează surse din DNA, ei au fost reţinuţi, joi dimineaţă, de procurori pentru fapte de corupţie.

În acest caz mai sunt anchetate şefa Casei de Asigurări de Sănătate şi directoarea Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

UPDATE 1 Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, va fi audiat la sediul central al DNA, în dosarul în care procurorii anticorupţie au făcut percheziţii miercuri la domiciliul său şi la mai multe instituţii publice din judeţ.

La DNA au ajuns şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi celelalte persoane ridicate de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi şi doi directori de televiziuni locale au fost ridicaţi miercuri, de procurorii DNA şi vor fi audiați.

Potrivit unor surse judiciare citate de redactorul RRA, Madalina Verman, cele două televiziuni locale ar fi, de fapt, controlate de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, iar părţile societăţii ar fi deţinute de soţia şi mama acestuia.

Adrian Duicu a fost ridicat, miercuri, de procurori din casa părinţilor şi a fost dus la Consiliul Judeţean Mehedinţi unde au avut loc percheziţii.

Percheziţiile i-au vizat, în afara preşedintelui Consiliului judeţean Mehedenţi, şi pe şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, managerul Spitalului judeţean Drobeta-Turnu Severin, conducerea Casei judeţene pentru Asigurări de Sănătate, dar şi oameni de afaceri din Orşova şi Drobeta-Turnu Severin.

Adrian Duicu, preşedintele Consiliului judeţean, a fost ridicat de la locuinţa sa din Valea Cernei şi adus la sediul instituţiei unde verificările continuă.

Sunt vizate fapte de corupţie care privesc numiri şi menţineri în funcţii de conducere în instituţiile publice a unor apropiaţi, concesionări de terenuri din domeniul public sub preţul pieţei, determinarea unor funcţionari ai Casei judeţene de Asigurări de Sănătate să plătească, unor firme private, servicii medicale presupus neefectuate sau favorizarea unor societăţi comerciale să participe la licitaţii în dauna altor societăţi care nu erau acceptate la licitaţiile publice.

Sunt efectuate cercetări pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic sau cumpărare de influenţă, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri oficiale sub semnătură privată.Autor:
Mihai Bădescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
2 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
10 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza