Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, rămâne în arest

Duicu este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, printre care trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită.

Adăugat: 10 Aprilie 2014
Ultima actualizare:10 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful suspendat al Poliţiei din judeţ, Ştefan Ponea, şi preşedintele PSD Orşova, Constantin Popescu rămân arest.

Instanţa Supremă a respins definitiv contestaţiile celor trei faţă de arestarea lor preventivă de săptămâna trecută.

Procurorii susţin că Adrian Duicu şi-a folosit influenţa politică asupra şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pentru numirea lui Ştefan Ponea într-o structură de conducere din Ministerul de Interne.

În schimb, poliţistul i-a promis lui Duicu că-l va scăpa de un dosar de incompatibilitate deschis de ANI şi instrumentat de o instanţă craioveană, unde sora poliţistului este şefă de secţie.

De asemenea, Duicu a promis că îşi va exercita influenţa asupra membrilor Consiliului Local al municipiului Orşova, pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public şi concesionarea către o altă persoană din familia lui Ponea, la un preţ "convenabil", a două suprafeţe de teren (în suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, terenuri situate în centrul municipiului Orşova şi reprezentând acostamentul unei străzi).

De asemenea, Duicu i-a solicitat directorului unui post de televiziune locală să determine alte persoane să-i ofere unei asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mehedinţi o sumă de bani, în schimbul eliberării unei adeverinţe medicale şi, totodată, să filmeze cu o cameră ascunsă momentul în care asistenta ar fi primit această sumă de bani.

DNA susţine că persoanele instigate au încercat să îi dea asistentei suma de bani în vederea eliberării unei adeverinţe medicale, însă aceasta a refuzat să primească banii.
 Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza