Preşedintele CJ Caraş-Severin, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Sorin Frunzăverde a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2014.

Adăugat: 15 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării alegerilor prezidenţiale din 2014.

Corespondentul Radio România Actualităţi Mario Balint mai transmite că în acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul vicepreşedinte Ionesie Ghiorghioni la trei ani şi două luni cu executare.

Cei doi au fost trimişi în judecată de DNA în vara anului trecut.

Ei au fost acuzaţi că şi-au folosit influenţa politică pentru a determina mai mulţi primari să acţioneze pentru a aduna un număr cât mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii lor, actualul preşedinte Klaus Iohannis.

Ei au condiţionat alocarea de fonduri bugetare de rezultatul acestei operaţiuni.

Sorin Frunzăverde a susţinut că este nevinovat şi că a acţionat legal.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, precizează că potrivit statutului partidului, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, este suspendat automat din calitatea de membru PNL în urma condamnării în primă instanţă.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza