Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, arestat la domiciliu
Magistraţii Tribunalului Galaţi au decis aplicarea măsurii de arest la domiciliu în cazul preşedintelui Consiliul Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi a vicepreşedintelui CJ Brăila, Florin Mija.
Articol de Maria Măndiţa, 09 August 2014, 16:00
Magistraţii Tribunalului Galaţi au respins, vineri seara, cererea procurorilor DNA Galaţi cu privire la luarea măsurii de arestare preventivă în cazul preşedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a vicepreşedintelui CJ Braila, Florin Mija şi a şefului biroului de achiziţii din cadrul CJ Brăila, Nicolae Moisiu.
Procurorii DNA îi cercetează pe cei trei pentru abuz în serviciu în formă continuantă, iar, în plus, pe preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu şi pentru conflict de interese.
Judecătorii Tribunalului Galaţi au decis aplicarea măsurii de arest la domiciliu pentru preşedintele şi vicepreşedintele CJ Brăila şi cea a controlului judiciar în cazul celui de-al treilea inculpat.
DNA Galaţi a contestat decizia luată de Tribunalul Galaţi, iar contestaţia se va judeca săptămâna viitoare, la Curtea de Apel Galaţi.
Potrivit datelor afişate pe site-ul Tribunalului Galaţi, măsura arestului la domiciliu este aplicabilp preşedintelui CJ Brăila, Bunea Stancu şi vicepreşedintelui CJ Braila, Florin Mija în perioada 8.08.2014-6.09.2014.
Totodată, magistraţii au mai decis că cei doi trebuie să respecte mai multe obligaţii, precum prezentarea în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de camera preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi sau martori în proces.
Cât priveşte decizia măsurii preventive a controlului judiciar, aplicabilă lui Nicolae Moisiu, şeful biroului de achiziţii din cadrul CJ Braila, impune mai multe obligaţii acestuia, printre care interdicţia de a părăsi judeţul Brăila, interdicţia de a comunica cu restul inculpaţilor sau martorilor în proces, să informeze Tribunalul Galaţi dacă se impune schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de camera preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, informează corespondentul RRA, Maria Măndiţa.