Președintele cere demiterea ministrului de externe pentru dezinformare

Președintele Traian Băsescu îl acuză pe ministrul de externe, Titus Corlățean de dezinformare, pentru declarația conform căreia MAE nu poate mări numărul de secții de votare din străinătate.

Adăugat: 8 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele Traian Băsescu ia act de poziția BEC privind posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe să mărească numărul secțiilor de votare din străinătate.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă de poziţia Biroului Electoral Central (BEC) cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe să mărească numărul secţiilor de votare din străinătate, astfel încât să permită tuturor cetăţenilor români din afara graniţelor să-şi poată exercita dreptul constituţional de a vota", se arată într-un comunicat de presă.

Președintele susține că ministrul Corlățean dezinformează când spune că nu poate mări numărul secțiilor de vot din străinătate.

"În acelaşi timp, domnul preşedinte Traian Băsescu a luat notă de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a lansat-o în spaţiul public prin declaraţia de presă de vineri, 7 noiembrie a.c., în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secţii de votare din străinătate, deşi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicată ca atare în Monitorul Oficial", se mai arată în comunicat.

Președintele susține că se impune demiterea imediată a lui Corlățean pentru că împiedică dreptul de vot al cetățenilor din străinătate la vot.

"În condiţiile în care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a dezinformat într-o declaraţie de presă, dorind în acest fel să împiedice dreptul constituțional al cetățenilor români din străinătate de a vota, domnul preşedinte Traian Băsescu consideră că se impune demiterea imediată a acestuia", se mai arată în comunicatul de presă.

Președintele consideră necesar luarea măsurilor care se impun pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să poată vota.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
8 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza