Preşedintele CE promite că va sprijini aderarea României la Schengen

Preşedintele Comisiei Europene,Jean Claude Juncker, a asigurat România de sprijin în chestiunea aderării la Spaţiul Schengen.

Adăugat: 15 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

Jean Claude Juncker a discutat în această după-amiază, la Bruxelles, cu preşedintele Klaus Iohannis, aflat la prima sa vizită la insituţiile comunitare.

Întrebat cum comentează cererea unor state membre de a reintroduce controalele la frontiere din cauza ameninţărilor teroriste, Jean Claude Juncker a precizat că acordul Schengen trebuie aplicat, cu menţiunea că, în anumite circumstanţe, autorităţile naţionale pot opta temporar pentru o astfel de procedură.

Klaus Iohannis a precizat că, în timpul actualelor mandate, ar putea fi finalizată monitorizarea pe justiţie, respectiv scoaterea României de sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Preşedintele Iohannis a menţionat că a discutat  cu preşedintele CE despre noul raportul MCV şi că acesta l-a asigurat că sprijină intrarea României în Schengen.

"Am discutat despre MCV, peste câteva zile vom avea un nou raport, am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că in urmatorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut procese semnificative în consolidarea instituţiilor statului, consolidarea statului de drept şi a independentei justiţiei. Am avut puncte de vedere practic identice", a susţinut Iohannis.

Aderarea la Zona Euro rămâne un deziderat al României, iar comisia va acorda sprijin inclusiv în materie de atragere a banilor europeni, a mai declarat preşedintele Iohannis.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza